Welkom

 

Op deze site zijn vooral artikelen te koop uit de Nederlandse richting van de stroming die over de hele wereld zijn eigen uitingen had. De Art Nouveau, van ongeveer 1880 tot 1915-20, geleidelijk overgaand in de Art Deco. De Art Nouveau was vooral geinspireerd op de natuur. Bekend zijn de zwierige bloem- en plantmotieven. Als reactie op de veelheid aan gekrulde lijnen kwam de ingetogen en strakke vormgeving van de Art Deco. Dat ingetogen slaat overigens alleen op de vormgeving, want er werd vaak met dure materialen gewerkt.

Galerie Giesbers heeft een bijna 30 jarige ervaring als verzamelaar op dit gebied en is sinds 20 jaar deelnemer op beurzen in Nederland, waaronder de jaarlijkse Art Deco en Design beurs in Den Haag, eind januari, begin gebruari.

Beurs agenda

De Voorjaarseditie 2014 van de Verzamelaars Jaarbeurs in Utrecht was redelijk succesvol. Ondanks wat minder deelnemers, iets wat normaal is voor de Voorjaarseditie, waren de verkopen redelijk te noemen. Wij waren niet ontevreden.  Onze eerstvolgende beurs is de Najaarseditie van de Verzamel Jaarbeurs, eind november 2014.

Galerie Giesbers aanwezig op beurzen, maar… je bent natuurlijk ook welkom in de winkel in Amersfoort.  Bedenk daarbij wel dat niet altijd alle items van de site in de winkel aanwezig zijn. Heeft u interesse in een item op deze site, en wilt u naar de winkel komen om het item “live” te zien, neem dan voor de zekerheid vooraf contact met ons op.

Nieuwe aanwinsten

Veel nieuwe aanwinsten staan nog niet op de site. We doen ons best deze z.s.m. hier te plaatsen. O.a  2 dekselpotten van PZH Gouda van Jan Schonk, een dekselpot van Cris Agterberg, Ram Colenbrander, Purmerend, Eskaf plastiek van een aapje etc.

(Laatste update: woensdag 6 augustus 2014)


Aardewerk

Grote tegelplaat uit de vroege periode van Plateelbakkerij Zuid-Holland in Gouda. Datering ca. 1900 OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Glas

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA


Diversen


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>