Welkom

Amsterdamse school zilveren broche met bloedkoraalPZH Gouda BreetveltA834-Cris-Agterberg-uCopier Leerdam graniver cactuspotAmsterdamse School hallampRozenburg Juliana cachepot
Op deze site zijn vooral artikelen te koop uit de Nederlandse richting van de stroming die over de hele wereld zijn eigen uitingen had. De Art Nouveau, van ongeveer 1880 tot 1915-20, geleidelijk overgaand in de Art Deco.  De Art Nouveau was vooral geinspireerd op de natuur. Bekend zijn de zwierige bloem- en plantmotieven. Als reactie op de veelheid aan gekrulde lijnen kwam de ingetogen en strakke vormgeving van de Art Deco. Dat ingetogen slaat overigens alleen op de vormgeving, want er werd vaak met dure materialen gewerkt.

ART DECO Beurs Den Haag 2017 gaat niet door!

De Art Deco in 2017 gaat helaas toch NIET door. Ondanks eerdere toezeggingen heeft de nieuwe organisatie toch niet voldoende deelnemers kunnen interesseren voor dit unieke concept. Galerie Giesbers beraadt zich nu om op een andere wijze u onze fraaie collectie en de Spijker collectie te tonen. Houdt deze site in de gaten voor verder nieuws hierover.


Nieuw bij aardewerk

Nieuw bij glas


Nieuw bij diversen