Welkom

Amsterdamse school zilveren broche met bloedkoraalPZH Gouda BreetveltCris AgterbergCopier Leerdam graniver cactuspotAmsterdamse School hallampRozenburg Juliana cachepot
Op deze site zijn vooral artikelen te koop uit de Nederlandse richting van de stroming die over de hele wereld zijn eigen uitingen had. De Art Nouveau, van ongeveer 1880 tot 1915-20, geleidelijk overgaand in de Art Deco.  De Art Nouveau was vooral geinspireerd op de natuur. Bekend zijn de zwierige bloem- en plantmotieven. Als reactie op de veelheid aan gekrulde lijnen kwam de ingetogen en strakke vormgeving van de Art Deco. Dat ingetogen slaat overigens alleen op de vormgeving, want er werd vaak met dure materialen gewerkt.

Op deze site staan naast de eigen collectie, diverse items uit de Spijker Collectie (SC), die namens de  familie worden verkocht door Galerie Giesbers. Deze items zijn in meer dan 30 jaar verzameld door Wim en Toos Spijker en staan ook afgebeeld in hun, in eigen beheer uitgegeven, boek  “Nederlandse keramiek vanaf de Jugendstil tot 2000“. Als u interesse heeft voor een item uit het boek, dat niet op onze site staat, dan kan Galerie Giesbers voor u bemiddelen.  Ook kunt u bij ons het boek bestellen voor 30 euro, excl. verzendkosten.

Selecteer een categorie onder keuzemenu “Collectie” voor toegang tot de online winkel.
Of ga via onderstaande meest recentste updates direct naar een gewenst item.


Aardewerk
Sphinx-Charles Vos (6) PZH Gouda Gero tin 1667 (1) Kennemerland-pelikaan (2) amphora-lp552 (4) Rozenburg-eierschaal kop en schotel (1)
Glas

Leerdam Graniver cactuspot (3)

glas_2579 (2)

leerdam-dom-gregorius (2)

leerdam-laboratorium (u)

W2397-Leerdam.van-Kooten-uit


Diversen

Adam School eiken klok (4)

royal copenhagen (4)

lemanceau-hond (2)

agterberg-bestek (3)

klok (1)


Collectie