Welkom

(Laatste update: woensdag 20 mei 2015)
Amsterdamse school zilveren broche met bloedkoraalPZH Gouda BreetveltCris AgterbergCopier Leerdam graniver cactuspotAmsterdamse School hallampRozenburg Juliana cachepot
Op deze site zijn vooral artikelen te koop uit de Nederlandse richting van de stroming die over de hele wereld zijn eigen uitingen had. De Art Nouveau, van ongeveer 1880 tot 1915-20, geleidelijk overgaand in de Art Deco.  De Art Nouveau was vooral geinspireerd op de natuur. Bekend zijn de zwierige bloem- en plantmotieven. Als reactie op de veelheid aan gekrulde lijnen kwam de ingetogen en strakke vormgeving van de Art Deco. Dat ingetogen slaat overigens alleen op de vormgeving, want er werd vaak met dure materialen gewerkt.

Galerie Giesbers was aanwezig op de Art Deco beurs 2015 in de Grote kerk te Den Haag, 14 t/m 17 mei.

 Op deze beurs hebben wij, naast de eigen collectie, diverse items uit de Spijker Collectie verkocht. Deze zijn in meer dan 30 jaar verzameld door Wim en Toos Spijker en zijn voor het overgrote deel afgebeeld in hun, in eigen beheer uitgegeven, boek “Nederlandse keramiek vanaf de Jugendstil tot 2000“.
Binnenkort zal een grote selectie uit de Spijker collectie op onze website te koop worden aangeboden.
Als u interesse heeft in een item uit het boek, dan kan Galerie Giesbers voor u bemiddelen. Ook kunt u bij ons het boek bestellen voor 30 euro, excl. eventuele verzendkosten.

Nieuwe aanwinsten
Hieronder vind je van de 3 categorieën AARDEWERK, GLAS EN DIVERSEN, telkens de 3 nieuwste toevoegingen op de site. Deze keer bij DIVERSEN een messing mantelklok uit de “Nieuwe kunst” periode en een fraaie unieke zilvertin gehamerde Gero vaas met 2 toekans naar een ontwerp van Theo Hooft. Bij categorie AARDEWERK een fraaie rode kandelaar van Zenith naar ontwerp van Willem Stuurman, een handgedraaide vaasje met gelopen blauwe glazuur van W.C. Brouwer en een mat Distel vaasje naar ontwerp van W. van Norden. Bij GLAS een zeldzame fraaie Art Deco vaas van Etlin uit Frankrijk, ontwerp van Lucile Sevin evenals een waterstel, karaf en waterglas, van A.J. van Kooten uit Leerdam.


Aardewerk

zenith-stuurman-kandelaar (2) el27-Brouwer (2) el07-Distel-Adam (2)

Glas

G216-Etlin-France-Seven

W2397-Leerdam.van-Kooten-uit

23_lanooij_leerdam-uit


Diversen

klok (1)


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>