Welkom

(Laatste update: donderdag 6 november 2014)

Op deze site zijn vooral artikelen te koop uit de Nederlandse richting van de stroming die over de hele wereld zijn eigen uitingen had. De Art Nouveau, van ongeveer 1880 tot 1915-20, geleidelijk overgaand in de Art Deco.  De Art Nouveau was vooral geinspireerd op de natuur. Bekend zijn de zwierige bloem- en plantmotieven. Als reactie op de veelheid aan gekrulde lijnen kwam de ingetogen en strakke vormgeving van de Art Deco. Dat ingetogen slaat overigens alleen op de vormgeving, want er werd vaak met dure materialen gewerkt.

Nieuwe aanwinsten

Hieronder vind je van de 3 categorieën aardewerk, glas en diversen, telkens de 3 nieuwste toevoegingen op de site. Deze keer een fraaie vaas van Zuid-Holland uit Gouda, uitvoering en ontwerp Breetvelt, een lustervaasje van Amphora en een zeldzaam vormstukje van een hondje van PZH Gouda. en een fraai vormstuk van Cris Agterberg uit eigen atelier. Tevens een fraai waterstel van A.J.van Kooten uit Leerdam.


Aardewerk

02-PZH-Breetvelt (1) W2401-Amphora-u W2512_Zuid-Holland-u

Glas

W2397-Leerdam.van-Kooten (1)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA


Diversen

A834-Cris-Agterberg-u


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>