Links

Hier vind je een paar links voor een dagje uit in Amersfoort. Naast Galerie Giesbers zijn er meer antiekwinkels en curiosa winkeltjes te vinden in het oude centrum van Amersfoort. Tevens links naar vrienden en bekenden en naar enkele nationale musea die Art Deco en Jugendstil in hun collectie hebben.


Musea in amersfoort

 • PIET MONDRIAAN GEBOORTEHUIS
  In het geboortehuis van Piet Mondriaan bevindt zich nu een museum voor abstracte kunst in de geest van Mondriaan. Regelmatig tentoonstelling met als thema Mondriaan. Ook zijn enkele werken uit zijn vroege, relistische periode te zien.
 • STREEKMUSEUM FLEHITE
  Museum Flehite is een streekmuseum met een grote, diverse collectie over de historie van Amersfoort. Ook worden regelmatig tijdelijke exposities gehouden., vaak van kunstenaars die op één of andere wijze verbonden zijn met Amersfoort, of die Amersfoort in beeld hebben gebracht.
 • KAdE – Kunsthal in Amersfoort
  Amersfoorts nieuwste museum KAdE organiseert tentoonstellingen op het gebied van (moderne) kunst, architectuur, vormgeving & design en eigentijdse cultuur. KAdE heeft geen eigen collectie, maar is met haar tentoonstellingen op het gebied van moderne kunst en architectuur, naar buiten gericht en open voor impulsen vanuit de hele wereld.
 • Waterlijn – Varen door de grachten van Amersfoort
  Als u moe bent van alle culturele indrukken en inkopen in Amersfoort dan kunt u heerlijk uitrusten en genieten van het mooie middeleeuwse stadscentrum van Amersfoort vanaf de waterzijde.

Nationale musea

 • Keramiekmuseum PRINCESSEHOF, Leeuwarden
  Keramiekmuseum Princessehof bezit een rijke collectie Nederlands Art nouveau en Art deco keramiek. De presentatie laat in grote lijnen de Nederlandse keramiekproductie in de periode 1880-1930 zien.
 • PURMERENDS MUSEUM
  Het museum is vooral bekend om de fraaie collectie Purmerends Jugendstil aardewerk. In de periode 1895-1907 was Purmerend een centrum voor de fabrieksmatige productie van sieraardewerk, een voorbeeld van de vernieuwingsbeweging in de kunstnijverheid. De plateelbakkerijen van Wed. N.S.A. Brantjes & CO, NV Haga, Jb Vet & Co en L.Huisenga maakten vazen, beelden, tegeltableaus en serviesgoed van ontwerpers zoals August Falise, Chris van der Hoef, Chris Lanooy en Henri Teixeira de Mattos.

Links naar collega’s

 • CAPRIOLUS
  Voor met name moderne, na-oorlogse Nederlands keramiek kunt je terecht bij de fraai vormgegeven site van Ger J. M. de Ree uit Amersfoort. Het is zeer de moeite waard een kijkje te nemen op zijn site waar o.a. objecten van bekende pottenbakkers en ook veel oude Nederlandse tegels worden aangeboden. Je kunt ook een afspraak maken om een bezoek te brengen aan zijn galerie in Amersfoort.
 • ARTENTIQUE
  Kunsthandel Artentique is gespecialiseerd in kunst en toegepaste kunst uit de twintigste eeuw”.
 • TUSSEN KUNST EN DESIGN
  Tussen Kunst en Design is een webwinkel gespecialiseerd in 20-eeuwse kunst, toegepaste kunst en design. Het streven is zeer regelmatig nieuwe artikelen te plaatsen op hun site. Een mooie site waar de volgende rubrieken te vinden zijn: lampen, aardewerk, glas, beelden, schilderijen, grafiek, sieraden en diversen. Zeker de moeite waard eens een kijkje te nemen.
Top