Over ons

Amsterdamse school zilveren broche met bloedkoraalPZH Gouda BreetveltA834-Cris-Agterberg-uCopier Leerdam graniver cactuspotAmsterdamse School hallampRozenburg Juliana cachepot
Op deze site zijn vooral artikelen te koop uit de Nederlandse richting van de stroming die over de hele wereld zijn eigen uitingen had. De Art Nouveau, van ongeveer 1880 tot 1915-20, geleidelijk overgaand in de Art Deco. De Art Nouveau was vooral geinspireerd op de natuur. Bekend zijn de zwierige bloem- en plantmotieven. Als reactie op de veelheid aan gekrulde lijnen kwam de ingetogen en strakke vormgeving van de Art Deco. Dat ingetogen slaat overigens alleen op de vormgeving, want er werd vaak met dure materialen gewerkt.

Op deze site staan ook diverse items uit de Spijker Collectie (SC), die namens de familie worden verkocht door Galerie Giesbers. Deze items staan ook afgebeeld in “Nederlandse keramiek vanaf de Jugendstil tot 2000“.  Als je interesse hebt voor een item uit het boek, dat niet op onze site staat, dan kan Galerie Giesbers voor je bemiddelen. Ook kun je bij ons het boek bestellen voor 30 euro, exclusief verzendkosten.

Wij hebben ruim 40 jaar ervaring als verzamelaar en hebben zo’n 35 jaar deelgenomen aan beurzen in Nederland, waaronder de jaarlijkse Art Deco en Design beurs in Den Haag, en de voorjaar en najaar Verzamel Jaarbeurs in Utrecht.

Je bent welkom in de winkel in Amersfoort.
Nb. Niet alle items op deze site zijn altijd aanwezig in de winkel Heb je interesse in een item op deze site, en wilt u naar de winkel komen om het item “live” te zien, neem dan voor de zekerheid vooraf
contact met ons op.

Wij doen ons best de artikelen zo goed mogelijk te beschrijven. Restauraties en andere gebreken worden vermeld. Als een door ons als gaaf beschreven artikel, dat bij nadere inspectie toch niet is, dan kun je binnen 4 weken reclameren en krijgt je je geld terug.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA